Fruitboom - Elstar Appel
 • Fruitboom - Elstar Appel
 • Fruitboom - Elstar Appel
 • Fruitboom - Elstar Appel
 • Fruitboom - Elstar Appel

Heb je een vraag over dit product?

Wellicht staat jouw antwoord tussen de product omschrijving of specificaties. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Neem contact met ons op

Fruitboom - Elstar Appel

vanaf € 34,95
  • Of kies een ander aantal:
  Selecteer jouw opties voor de prijsopgave.
  Bestellen 
  Vrijblijvende offerte
  Sample aanvragen

  Prijsinformatie

  Indien de staffels niet aanwezig zijn moet je eerst een optie hierboven selecteren ×
  Draai uw mobiel voor de Prijs informatie!

  Omschrijving

  Appelboom, Malus domestica 'Elstar'

  De appelboom Malus domestica Elstar is een van de bekendste appelbomen van Nederland. De Elstar is als handappel natuurlijk ook gewoon in de winkel te vinden. Het is een appelboom die gemakkelijk vruchten geeft. Daarnaast kan je in het voorjaar genieten van de prachtige witroze bloesem. Omdat ze appelboom zelfbestuivend is heb je geen andere planten nodig om je eigen appels te kunnen kweken. Kruisbestuiving met andere appelbomen zorgt ervoor dat de boom meer vruchten geeft. De appelboom moet je 2x per jaar snoeien. Dit kan in de winter en de zomer. Een appelboom snoeien gaat als volgt: snoei lange, dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. De kortere takken die zo ontstaan, zullen dikker worden en na verloop van tijd vruchten dragen.

  Appels plukken

  Geniet direct door de appels van de boom te plukken, verwerk deze heerlijk in een dessert of maak er appelmoes van. De appelboom Elstar is geschikt om in de volle grond te zetten, maar kan ook in een pot op het balkon of terras! Plant de appelboom op een zonnige plek in je tuin. Halfschaduw is ook prima, zolang de boom voldoende zonlicht kan opvangen. Daarbij is hij winterhard.

  Verzorging
   
  Het onderhouden van een fruitboom is lastiger dan een gewone boom. De Malus domestica 'Elstar' moet je net als de meeste andere fruitbomen twee keer per jaar snoeien. Dit kun je in de winter en in de zomer doen. Hierdoor verminder je de kans op beurtjaren. Let op dat je de vruchten plukt bij doorhangende takken, zodat de kans op takbreuk kleiner is. Een appelboom snoeien gaat als volgt: snoei lange, dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. De kortere takken die zo ontstaan, zullen dikker worden en na verloop van tijd vruchten dragen.
   
  De appelboom groeit goed op de meeste grondsoorten. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur of te alkalisch is. Zorg ervoor dat de boom voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. Plant de appelboom op een zonnige plek in je tuin. Halfschaduw is ook prima, zolang de boom voldoende zonlicht kan opvangen. Daarbij is hij winterhard. De ‘Elstar’ is een zelfbestuiver, en heeft dus geen bestuiving van andere appelbomen nodig om vruchten te geven. Kruisbestuiving met andere appelbomen zorgt ervoor dat de boom meer vruchten geeft.

  Omdat de fruitboom een natuurproduct is, heeft deze verschillende groei- en bloeistadia gedurende het jaar. De geleverde fruitboom kan, afhankelijk van het bestelmoment, afwijken van de getoonde afbeelding.

  Extra informatie

  Potmaat: 4,6 liter
  Hoogte: 70-95 cm
  Winterhard: Ja
  Zelfbestuivend: Ja
  Standplaats: zon
  Oogsttijd: september

  - Geeft mooie zachtzure tot zoete roodgele appels
  - Winterharde appelboom
  - Staat graag in de halfschaduw of zon
  - Zelfbestuivende appelboom

  Specificaties

  Inhoud Elstar appel Fruitboom – Jute cadeauverpakking – kraft verzenddoos
  Leverancier De Bestelbox
  Artikelnummer DBB522580